top of page

Logopedie

Wie ben ik?

Mijn naam is Melissa Alleman. Ik ben afgestudeerd als logopediste aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ik heb stage gelopen in zelfstandige praktijken en in het AZ West in Veurne. Naast mijn werk als logopediste in het Praktijkhuis, ben ik werkzaam in een woon-zorgcentrum in Moorslede.

Werkwijze

Nadat u zich heeft aangemeld voor een onderzoek, vindt er een eerste gesprek plaats. Tijdens dit gesprek brengen we samen de beperkingen en mogelijkheden in kaart en wordt verduidelijking gegeven omtrent de logopedische sessies en eventuele terugbetaling.

Daarna wordt een afspraak gemaakt voor het eigenlijke logopedisch onderzoek. Daarvoor heeft u een voorschrift voor onderzoek nodig van een arts.

Vervolgens wordt een logopedisch onderzoek uitgevoerd. Op basis hiervan wordt een geïndividualiseerd behandelplan opgesteld en worden de onderzoeksgegevens met u besproken. Voor de opstart van therapie is opnieuw een voorschrift voor logopedische behandeling van uw arts vereist.

Consultaties en terugbetalingen

Voor een consultatie is een voorschrift van de arts nodig.

De meeste logopedische sessies worden door uw mutualiteit gedeeltelijk terugbetaald. Indien terugbetaling via de klassieke verzekering niet kan, voorzien de meeste ziekenfondsen een kleine terugbetaling via de aanvullende verzekering. De terugbetaling is afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten. Voor meer info kan u mij of uw ziekenfonds contacteren.

Contact

 

Heeft u vragen of wenst u meer info, aarzel niet om mij te contacteren.

U kunt bij mij terecht in het praktijkhuis te Veurne.

Ooststraat 3A

Veurne - 058/57 09 20 of 0491/646662

Email: melissaalleman52@icloud.com

melissaalleman_edited_edited.jpg

Wat is logopedie ?

Logopedie is preventie, onderzoek en behandeling van stoornissen en beperkingen op vlak van spraak, taal, stem en gehoor. Ook hulpverlening bij stoornissen en beperkingen bij het communiceren horen tot het takenpakket van een logopedist. Communicatie bestaat uit meer dan praten alleen. Zo kan men ook communiceren via taal, lezen, schrijven, gebaren, …

Voor wie?

Kinderen die problemen hebben met taal, articulatie of problemen met schrijven, lezen of rekenen kunnen bij mij terecht. Ook volwassenen en ouderen met slikproblemen, spraakproblemen (dysartrie) of taalproblemen (afasie) help ik graag verder.

bottom of page