top of page

Psychologie

Wie ben ik?

Mijn naam is Christophe Dalle, ik studeerde af als sociaal werker aan Hoge School Gent en ging vervolgens klinische psychologie studeren aan UGent.

 

Na deze basisdiploma's vervolgde ik mijn opleiding met een 4-jarige therapieopleiding in VSPW Gent (Balans) waar ik me vormde tot contextueel therapeut.

Recent volgde ik nog een specialisatieopleiding 'traumahulpverlening' bij de interactie-academie in Antwerpen. Ook voor de nabije toekomst staan opnieuw enkele opleidingen op het programma oa mindfullness en EMDR.

Werkwijze

 

Ik richt me vooral naar (jong)volwassenen met een aanbod van individuele therapie, koppeltherapie en gezinstherapie. 

Ik werk hoofdzakelijk via individuele gesprekstherapie waarbij ik zoveel mogelijk de ruimere context in het individuele gesprek tracht binnen te brengen (ouders, broer(s) /zus(sen), huidig gezin, kinderen,...). Indien het therapeutisch proces dit vraagt, werk ik met (ouder) paren, gezinnen, e.d. 

In het eerste gesprek zal ik als therapeut jouw vragen, moeilijkheden en verwachtingen t.a.v de therapie beluisteren. In verdere sessies krijgt de therapie vorm: 

• je brengt je verhaal;  

• we staan samen stil bij de gedachten en gevoelens die je hierbij hebt;  

• we gaan samen op zoek naar de factoren die de moeilijkheden in stand houden. 

• Tevens exploreren we hoe hierin verandering kan worden gebracht. 

Het aantal sessies is afhankelijk van persoon en problematiek. Sommige cliënten hebben voldoende aan enkele gesprekken, anderen hebben meer gesprekken nodig. Een sessie duurt telkens ongeveer een uur. 

Contact

 

Heeft u vragen of wenst u meer info, aarzel niet om mij te contacteren.

U kunt bij mij terecht in het praktijkhuis te Veurne of de Medihaven te Nieuwpoort.

Daniel De Haenelaan 15

Veurne - 058/57 09 20

Email: info@praktijkhuis.com

Wat is een contextueel therapeut?

We werken op basis van het contextueel gedachtegoed waarbij men ervan uit gaat dat een mens nooit op zich bestaat, maar steeds verbonden is met zijn of haar ruimere context (familie, vrienden, collega’s...).

 

Er gaat veel aandacht naar de invloed van de vorige generaties (grootouders, ouders ) op de cliënt en zijn manier van leven, op zijn kinderen, kleinkinderen… 

 

De contextueel therapeut houdt - ook al werkt hij individueel - dit familiale netwerk (grootouder, ouder, kind…) voortdurend in het oog. De contextueel therapeut houdt rekening met de feiten, de psychologie, de interacties en de relationele ethiek van de cliënt. 

Consultatie en terugbetalingen

Voor een consultatie is geen voorschrift nodig.

Als erkend klinisch psycholoog wordt een gedeelte van de consultatie terugbetaald door de mutualiteit.

De mate van terugbetaling is zeer variabel.

Hierbij een kort overzicht.

Eveneens voorzien sommige privé verzekeringen gedeeltelijke terugbetaling.

bottom of page