top of page

Tabakologie

Wie ben ik?

Mijn naam is Christel Depotter en studeerde In 1991 af als apotheker aan de KULeuven. In de apotheek kom ik regelmatig in contact met mensen die willen stoppen met roken en best wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. In 2015 – 2016 volgde ik de opleiding tabakologie aan het VRGT te Brussel, waar ik het diploma behaalde van ‘erkend tabakoloog’. 

Voor wie?

De meeste rokers stoppen in hun eentje. Heb je het al meermaals geprobeerd en lukt het niet? Geen nood! Uit alle vroegere rookstoppogingen zijn lessen te trekken voor de volgende keer. En met hulp van buitenaf kan je de slaagkans nog vergroten. Gebruik dus deze hulp! 

Wat doet een tabakoloog?

Een tabakoloog geeft rookstopbegeleiding, individueel of in groep, onder de vorm van gesprekken op regelmatige basis. In een eerste gesprek zal de tabakoloog beoordelen hoe verslaafd je lichamelijk, psychologisch en gedragsmatig bent. Daarna zal hij alle mogelijke manieren om van je verslaving af te raken, op een rijtje zetten. 

In de volgende gesprekken werk je samen met de tabakoloog een persoonlijke strategie uit om te ontwennen. Daarna is het zijn rol om naar je te luisteren en je te steunen. Samen met jou werkt de tabakoloog aan je motivaties: hij probeert je gemotiveerdheid te versterken, maar je blijft wel altijd je eigen tempo volgen. 

Die begeleiding duurt meestal een paar maanden. 

Contact

 

Heeft u vragen of wenst u meer info, aarzel niet om mij te contacteren.

U kunt bij mij terecht in het praktijkhuis te Veurne, Vitalus te Oostduinkerke.

Daniel De Haenelaan 15

Veurne - 058/57 09 20

Email: info@praktijkhuis.com

Tarief

Om een tabakoloog te raadplegen is geen voorschrift nodig. 

Voor raadplegingen bij een erkend tabakoloog voorziet de Vlaamse Overheid een tussenkomst. Hoeveel U nog moet betalen hangt af van uw situatie (verhoogde tegemoetkoming of niet). 

Voor individuele begeleiding, max 4u/jaar én indien U gedomicilieerd bent in het Vlaams Gewest: 

 

Klik hier voor details tarieven.

 

Indien U gedomicilieerd bent in het Waals Gewest of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dan gelden andere terugbetalingsmodaliteiten. Meer info? www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/gezond-leven/rookstopbegeleiding 

Terugbetaling

 

Aan de tabakoloog betaal je enkel het persoonlijk aandeel. Geen gedoe met attesten of kwijtschriften. De Vlaamse Overheid betaalt de rest rechtstreeks aan de tabakoloog. Makkelijk toch? 

bottom of page